Wij zijn BALK.

1.

Wij ontwerpen vanuit de beleving van de gebruiker.

Een gebouw is niks zonder gebruiker, de beleving van een gebouw wordt gevormd door de architectuur. Hoe verplaatst men zich in het gebouw? Waar valt het oog op als je binnenkomt? Alles is te beïnvloeden door goede architectuur. Een goed gebouw levert blije gezichten op.

2.

Wij bouwen met hout.

Duurzaam bouwen is geen onderdeel van architectuur, maar hoofdzaak. Onze motivatie om te bouwen aan een beter klimaat wordt weerspiegeld in al onze ontwerpen en creaties. Wij bouwen onze projecten in een massief houten bouwsysteem (CLT-hout) en maken gebruik van hergebruikte materialen en natuurlijk producten. De mogelijkheden van bouwen met hout, op het gebied van originaliteit en vernieuwde ontwerp ideeën zijn oneindig. Dat motiveert ons om te blijven ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid.

3.

Wij denken innovatief.

De klassieke architect was alleen bezig met de realisatie van het gebouw en de vormentaal, wij zijn de nieuwe generatie die ook vanuit innovatie denken. Niet alleen het gebouw zelf, maar ook de manier van bouwen is belangrijk in het ontwerpproces. Durven nieuwe oplossingen te bedenken en onszelf door te ontwikkelen met gebruik van nieuwe materialen, nieuwe software (BIM) en nieuwe bouwsystemen.

4.

Wij werken samen.

Happy vibe, happy people. happy projects. Wij geloven dat een goede samenwerking key is voor het einderesultaat van een project. Samenwerken moedigt mensen aan en je versterkt elkaar in kennis. Open communicatie richting opdrachtgevers, nauwe band met uitvoerders, goed relaties met leveranciers en bovenal veel lol op de werkvloer, is bij BALK dagelijkse kost.

“BALK Architects maakt innovatieve en duurzame architectuur waarbij creatieve ideeën worden omgezet in realiteit”

BIM.

Bij BALK Architects werken we met BIM software: een 3D Bouw Informatie Model, waarmee we integraal kunnen samenwerken met andere disciplines in de bouwsector. Door het model te delen met de constructeur of installatieadviseur worden de faalkosten beperkt tot het minimum. Met BIM realiseren we goed afgestemde gebouwen op en dragen we bij aan duurzaamheid doordat er geen materialen verspild worden

Wij als TEAM.

Het BALK team bestaat uit een select gezelschap van jonge, veelzijdige en enthousiaste mensen die kunnen ontwerpen vanuit een visie. Wij houden van goede communicatie, prettige samenwerkingen en gezelligheid op de werkvloer.

Sander van de Weijer l Oprichter l Architect.

Sander van de Weijer (1986) is in november 1012 afgestudeerd aan de technische universiteit te Delft. Na jarenlange ervaring op te hebben gedaan bij verschillende architectenbureaus, heeft hij in november 2019 BALK architects opgericht. BALK architects werkt actief mee aan circulair bouwen en realiseert uiteenlopende projecten over heel Nederland. Met de realisatie van het architectenbureau kwam een langgekoesterde droom kwam in vervulling.

LinkedIn

Eugene Basti l Architect.

Quintie Stam l Stagair.

Voormalige team members:

Dominique Hage l Architect.

Vacature.

Wij zijn opzoek naar een STAGAIR.

BALK Architects is op zoek naar een stagiaire die ons team komt versterken.

Je gaat werken aan verschillende projecten, variërend van woningbouwprojecten naar interieur opdrachten. Door het kleine team zal je direct veel verantwoordelijkheid krijgen en meedraaien tijdens alle verschillende fases van ontwerp tot realisatie.

Wat we van je verwachten:
- Je bent leergierig, enthousiast en creatief
- Je kan zowel in teamverband als zelfstandig opereren
- Je volgt de studie architectuur/bouwkunde
- Je bent voor 6 maanden beschikbaar
- Je beschikt over vaardigheden in BIM, bij voorkeur ARCHICAD
- Je spreekt vloeiend Nederlands

Herken jij jezelf in onze missie en visie? Stuur dan je CV, motivatie en portfolio (max 10 MB) van je werk naar: info@balkarchitects.nl

Contact

Partners.