Bamboo Offices

Locatie
Oudeweg 115, Haarlem
Omvang
4.142 m²
Periode
2020/2021
Discipline
Architectuur
Programma
Kantoor
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
Hacoin Investments B.V.
Partners
WeMake B.V.
Dijkhuizen Project Services
Healthy Buildings BV
Fotografie Milan Hofmans
Kernwoorden:
Renovatie, Verduurzamen, Elegantie, Bamboo, Energielabel-A
“Brute karakter vervangen voor elegante duurzaamheid.”

Transformatie

Het pand aan de Oudeweg ligt midden in de Waardepolder, een bedrijfsgebied bestaande uit kantoorgebouwen met een betonnen/ kolossale karakter. Het gebouw, ontworpen in de jaren 70, moet van zijn stoffige image worden ontdaan en een duurzame uitstraling krijgen.

Concept

Van single user naar multi tennant gebouw. Het gebouw gaat vele verschillende bedrijven huisvesten waardoor er een andere dynamiek ontstaand. Met het accentueren van de hoofdentree en het toevoegen van een nevenentree ontstaan er meerdere routes door het gebouw. Door deze entrees met elkaar te verbinden met een groten plantenbak met zitfuncties, is er volop mogelijkheid tot het ontmoeten en interactie tussen de gebruikers.

Duurzame Gevel

Om het gebouw naar energie label A te brengen, wordt de gehele gevel (en dak) voorzien van een isolatielaag. Als afwerking wordt thermisch behandeld bamboo hout toegepast. Door variatie in verticale latten en horizontale latten, wordt een speelse uitstraling gecreëerd die de langgerekte basis vorm van het gebouw onderbreekt.

“Houten dakopbouw, kantoor penthouse.”

Penthouse office

De langgerekts basisvorm van het gebouw, leent zicht goed voor een uitbreiding op het dak. Door de betonnen basis kan op het dak een kantoorpenthouse worden gecreëerd uit volledig houten basisconstructie. Deze ontwikkelingen zijn in volle gang, om zodoende meer duurzame meters te realiseren. To be continued!