Padel Next Amsterdam

Locatie
Willem de Zwijgerlaan 338, Amsterdam
Omvang
3000 m²
Periode
2021/2022
Discipline
Interieur + Architectuur
Programma
Sportfunctie, Horeca
Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Padel Next Amsterdam
Partners
-
“De bestaande industriële loods staat in contrast met de warme identiteit van Padel NEXT.”

Viva El Mexico

Het ontwerp is geïnspireerd op Mexicaanse invloeden, wat terug te zien is in de boogdoorgangen, beton ciré wanden, een uitnodigende Mexicaanse trap met tegels aan de kopse kant en tenslotte ook in de uitgesproken kleurcombinaties. Om het geheel af te maken is gekozen voor negen excentrieke roze en blauwe padelbanen die sfeer en uitstraling toevoegen.

Entresolvloer met uitzicht over de banen

Om de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken is in het ontwerp gekozen om een entresol te creëren. Zo is er in de hal ruimte voor maarliefst negen padelbanen met een op de entresol ruimte voor horeca en een sfeervol leefgebied wat uitkijkt over de banen. Onder de entresol bevinden zich de functionele ruimtes van het complex zoals kleedkamers met douche faciliteiten, toiletten en de ontvangstbalie.

Grande entree

De laatste uitdaging binnen het ontwerp was het creëren van een uitnodigende en aansprekende entree. Van oorsprong bestond dit niet in het pand. Door de oude goederenlift weg te halen ontstond een mooie ruimte van 6 meter breed en 7 meter hoog voor de entree. Het ontwerp verbindt de buitenomgeving met de hal door de een mooie grote trap met LED-verlichting als accenten die de aandacht vragen.