Share

Locatie
Park 20 | 20 te Hoofddorp
Omvang
250 m²
Periode
2020/2021
Discipline
Interieur
Programma
Lobby / Entree hal
Status
Opgeleverd
Opdrachtgever
G&S Vastgoed
Partners
WeMake B.V.
NOUD interieurwerk
Fotografie Milan Hofmans
“Groen samenkomen.”

Concept

Het hoofdgebouw is gebaseerd op de Cradle to Cradle-filosofie, combineert duurzaam design met een optimale ecologische aanpak. Deze aanpak is doorgezet in het ontwerp van de lobby, door gebruik te maken van natuurlijk materialen, geïntegreerd groen en organische vormen.

Receptie + koffiebar

Om de bezoekers en de gebruikers bij elkaar te brengen is er een combinatie gemaakt van de receptiebalie en de koffiebar. Deze staat zo gepositioneerd dat de receptie verbonden is met de entree en het atrium, en de koffiebar verbonden is aan de gevel met treinzitjes. Door middel van een hoge plantenbak in het meubel ontstaat er een scheiding die voor de ene zijde overzicht biedt en voor de andere zijde intimiteit creëert.

“De organische vormen ondersteunen het natuurlijke materiaal-gebruik en ecologische uitstraling.”

Materiaal gebruik

Als gekozen materiaal is gebruik gemaakt van houten latten, die sporadisch worden afgewisseld met goud metalen latten en ledverlichting. Ter plaatse van de ronde hoeken wordt meer Om de ronde hoeken te accentueren wordt er Door deze afwisseling vaker voor te laten komen in de rond hoeken, wordt de vorm van de balie versterkt.